Even niet haken

Als haakster, moet je ook af en toe je haakspullen neerleggen en andere creatieve zaken doen. Mijn dochter was op 1 juli jarig en toen ik haar een tijd terug vroeg wat voor een traktatie ze wilde was het antwoord: iets met ruimte en iets met paarden. De radertjes begonnen te draaien bij moeders en het resultaat was een wereldbol met daarin paarden van ontbijtkoek.

Dus allereerst begonnen met de wereldbol te maken. Dit is een piepschuimbol geworden van 40cm doorsnee die in twee helften verdeeld was. Deze heeft Andrea blauw geverfd. Daarna kwam het lastige deel: de werelddelen op de juiste grootte printen en erop plakken.

Uiteindelijk is het wel gelukt met wat bergen erbij (van plat naar rond is toch best wel lastig, kwam Andrea ook achter) en heeft mama wat aardkorsten dicht gelijmd. Of te wel… we hebben veel lol gehad hiermee.

IMG_20160629_152850

Voor de paarden hadden we een koekjesuitsteekvorm gevonden, waarmee we paarden hoofden konden uitsnijden. Deze zijn daarna nog versierd door de meiden (en mama toen ze het zat waren).

IMG_20160630_162026

Voor het kinderfeestje hadden we een speurtocht bedacht. Het leek me wel leuk om dan tasjes te maken voor de kinderen zodat ze zelf hun pakje drinken en snoepjes mee konden nemen tijdens de tocht. Ook dit moest natuurlijk in het ruimte en paarden thema.

IMG_20160701_133401 IMG_20160701_133346 IMG_20160701_133338

Ook dit was weer aardig gelukt, al zeg ik het zelf.

One response to “Even niet haken”

  1. Ceeke says :

    Zo een aardig idee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: