Dekens

Iedereen die deze blog een beetje volgt weet dat ik nog steeds met twee dekentjes bezig ben. Een is voor mijn jongste dochter en was eigenlijk af,  maar ik vond dat hij langer moest worden. Daarnaast ben ik begonnen met een hartjesdeken voor mijn oudste dochter. Hiervoor had ik een proeflapje gehaakt. Op basis van het proeflapje heb ik toen uitgerekend hoeveel hartjes rijen ik moest maken om de deken lang genoeg te maken.

Voor de Kitty deken kan ik via de spreadsheet en de grafiekjes bijhouden hoever hij is. Voor de hartjesdeken kan ik ook wel ongeveer berekenen hoever ik ben, maar mijn vader zegt altij:”meten is weten”

Vandaag heb ik beide dekentjes dan ook maar eens op de bedden gelegd om te kijken hoever ze zijn.

wpid-DSC_2695.jpg  wpid-DSC_2696.jpg  wpid-DSC_2698.jpg  wpid-DSC_2699.jpg

 

De Kitty deken is goed op schema en zal als hij af is (nog 12 rijen met vierkantjes en een rand eromheen) netjes op het bed van Lisa passen. De hartjesdeken is minder ver dan ik dacht. Volgens mijn berekeningen zou hij nu op ongeveer 1/3 moeten zitten, maar het lijkt erop dat hij minder ver is. Ik denk dat er ongeveer 3 a 4 rijtjes met hartjes extra bij moeten.

Hieronder weer de statistieken van de Kitty deken.

chart_1 chart_2 (1)

De hak in het percentage is vanaf het moment dat ik besloot dat de deken groter moest worden. Toen ging het percentage van 100% naar 50%. Nu zit hij op 66.7%. Ik ben met de 14e bol wit en de 2e bol geel bezig. Het gemiddelde van het aantal vierkantjes ligt nu op 2.53 per dag (inclusief niet gehaakte dagen). Op de gehaakte dagen ligt het gemiddelde op 5.95 vierkantjes per dag.

Trackbacks / Pingbacks

  1. Dekentjes | HaakBlog - april 30, 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: